Om oss
På S-Foodies skapar vi lyxig, växtbaserad choklad och bakverk, hantverksmässigt tillverkade med de finaste hållbart odlade ingredienserna.
Vår ambition är att bevisa att njutning kan vara både exklusiv och hållbar, och vi erbjuder godsaker som är lika goda för planeten som de är för smaklökarna.
Resan började i ett hemmakök, där Viktoriia, en passionerad chocolatier och konditor, började skapa växtbaserade bakverk som ett sidoprojekt.
Med hårt arbete och kärlek till sitt hantverk växte verksamheten till ett professionellt produktionskök och ledde slutligen till öppnandet av hennes egen butik i Uppsala. Under resans gång blev hon också mamma till två pojkar, och har balanserat familjeliv med att förverkliga sin dröm.

Förutom att driva S-Foodies är Viktoriia även prisbelönt författare till boken Råsöt, som utsågs till Bästa Dessertbok vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2023. Hon är även en engagerad lärare som brinner för att dela sin kunskap och passion genom workshops och kurser.

På S-Foodies skapas varje produkt med omsorg, precision och kreativitet – för vi tror att växtbaserad choklad och bakverk ska vara något alldeles extra.
Våra 3 grundvärderingar
Smak
Tiden för tråkig hälsomat är nu förbi. Raw-tårtor är minst lika läckra som traditionella (om inte mer). Vi tror på att ingenting smakar bättre än naturliga ingredienser som nötter och frön, bär och frukt, oraffinerade sötningsmedel och organiska kryddor.
Hälsa
Kommer du ihåg känslan när du åt en tårtbit och kände dig tung, sömnig och ångestfull efteråt? Vi tillagar tårtor som inte leder till såna skuldbördor. Våra desserter är gjorda på ingredienser av oprocessade och näringsrika råvaror som gör att du kommer känna dig starkare och piggare. För att behålla så mycket näring som möjligt bakar vi inte våra tårtor. S-Foodies tårtor är mycket lättare för våra magar att hantera. Varför? Vi använder aldrig gluten, raffinerat socker, laktos, soja eller något kemiskt konserveringsmedel.
Miljö
Vi står för att skapa ett hållbarhetsföretag och arbetar hårt för att hitta de bästa etiska ingredienserna till våra produkter. De flesta av dem är certifierade som organiska, eko eller fair trade. Vi använder bara växtbaserade ingredienser och väljer alltid lokalproducerade bär. Vi strävar efter att använda miljövänliga förpackningar och förvaring.
Viktoria

Grundare och vd av S-Foodies Hälsokonditori

Rawfood bagare

Jag har alltid älskat att baka. Vid någon tidpunkt blev jag fascinerad av hälsomat och undrade: Kan desserter vara en del av dieten om man väljer att äta något bättre?

Det visade sig att det går så länge som ingredienserna är ”de rätta”. Och det bästa av allt – det finns inga begränsningar! Nästintill alla desserter kan återskapas i en ”whole food”-variant som är minst lika god.

Jag öppnade S-Foodies eftersom jag tror att maten är själva essensen i hur vi mår. Och inte bara vår egen – det är anmärkningsvärt hur det påverkar miljön och samhället i sin helhet. Jag vill skapa tårtor som är eko-vänliga, producerade under justa villkor och gör att vi känner oss bättre